Menyn som jag bjöd på i fredags

DSC_0383
Det här bjöd jag på i fredags. Champagne (  Charles Mignon, en av mina favoriter som dessutom är den billigaste Champagnen på systemet för ca 189 kr) och som drinktilltugg hade vi små skagensnittar, anklevermousse med fikonmarmelad och parmesan med tryffelsalami och sopressasalami. 
DSC_0388
DSC_0387
DSC_0394
DSC_0391
Till huvudrätt hade vi helstekt oxfilé med potatisgratäng, ”soltorkade” tomater i ugn, böner med vitlök och en grönsallad med mozzarella och granatäpplekärnor. Jag gjorde en rödvinsreduktion och Erik Lallerstedts bea till.
DSC_0330
Gjorde gratängen i portionsformar för att det ser så trevligt ut när man serverar maten 😉
DSC_0345
DSC_0336
DSC_0367
DSC_0404
DSC_0406
DSC_0408

Till efterrätt gjorde jag två äppelpajer som jag serverade med vaniljvisp. MUMS! Det var en mycket lyckad och god middag och våra vänner var alla på toppen humör. Som alltid. Underbarare (gäster) vänner får man leta efter!! 

DSC_0301

 1. Lotta skriver:

  Alltså DIG vill man verkligen ha som vän!:) Vilken otrolig meny och så vackert. Du får 5 gratänger av 5 möjliga! Kram Lotta i NYC

  1. Tack Lotta för förträffligt betyg!!! Känner mig ärad! Ha en fin vecka, kram Sus

 2. Håller med Alex! Vilken imponerande middag!
  Du gör det otroligt bra att ta dig tid att ordna så många rätter med sådan kvalitet och känsla!

  1. Magdalena, Tackar!!! Att laga mat är bland det roligaste jag vet. Att planera en middag är nästan terapi 😉 Det blev faktiskt en himla lyckad och trevlig kväll med de finaste vännerna som alla var på strålande humör! Kram Sus

 3. Alex skriver:

  Du är ju verkligen den perfekta värdinnan,och dina vänner är lyckligt lottade att vara hos dig!
  Allt ser gudomligt ut…älskar allt.
  Vill gärna ha recept!
  Kram,
  Alex

  1. Alex, tack!! Jag älskar att laga mat och fixa och dona. Att ha middagar är så roligt tycker jag 😉 Det blev faktiskt en otroligt trevlig, kul och lyckad middag! Vännerna var dessutom alla på strålande humör och det blev spontan dans 😉 Kram Sus

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..