Summering av Modeveckan

Jag blev inspirerad av ELLE.se upplägg så jag kör på samma:

Bästa visningen

Jag tycker att nytillskotten på den svenska modehimlen Giorgi Rostiashvili och Lamija Suljevic levererade starkaste kollektioner. Båda kollektionerna hade hög modegrad, var välskräddade, detaljrika, bärbara och med hög internationell klass.

Men härligaste visningen stod By Malina för. Madonnas 80- tals hits ekade i högtalarna, modellerna hade stort lockigt hår ala Julia Roberts i Pretty woman och kläderna var färgglada, bärbara och alldeles underbara. En chockrosa kostym står högst upp på min lista. Någon sa att det ”står Susanne skrivet över hela kostymen”. 😉

Roligaste visningen

Textilhögskolan Borås – deras visning är alltid kul och lite crazy. Over the top med andra ord.

Överlag tycker jag att de flesta märkena var starkare än de brukar. Svenska märken levererar ofta starka höstkollektioner och aningens svagare på vår och sommar men i år tycker jag att det var många som hittat tillbaka till märkets DNA och uppvisade en rödtråd genom hela kollektionen! HEJA!

Största snackisen

Var Backs no show på Berns. Ett fåtal inbjudna gäster ( jag var inte en av dem) skulle få äran att se den intima showen. Men istället bjöds de på en frukost vid runda bord med paraplydrinkar och uppblåsbara palmer och ett videoklipp från Ann-Sofi där hon hälsa från sin semester i Kroatien. Kollektionen visades upp backstage. ”Back on the beach”

Och Björn Borgs visning som var rymd- och planeten mars inspirerad – roligt med påkostade shower!

Favoritplagg/accessoar

Jag älskade flera plagg hos By Malina, en grön trenchcoat från Filippa K, en röd kjol med stora stenar på hos Lamilja och Del Rio London sandalerna som Mayla modellerna bar under sin visning.

Kändis

Alicia Vikander och Giovanna Battaglia ( här blev jag lite star struck)

Tillfälle(n) jag kommer att minnas

Gåshud när Lamija visningen pågår och när den ”klassiska” bruden hos By Malina kastar sin bukett ut i publiken. Mycket roligt!

Största trenderna SS16

Asymmetriska skärningar, Den vita kostymen (dubbelknäppt), Denim, Sport influenser, Lösa siluetter, Boxiga överdelar, Mer påklätt och de dominerande färgerna är vitt, nude, mörkblått, rosa/rött i olika nyanser och grönt.

Bästa festerna

Bon magazine och Patrikssons avslutningsfest och ELLEs drink på Wienercafet tillsammans med Ibeyostudio blev två riktiga höjdare. 

Största besvikelsen

Jag som gillar Hunky Dory blev lite besviken att de inte hade en modevising utan bara en film och visade kläderna på en klädhäst.

Minimarkets vising. Förstod ingenting tyvärr.

Skönaste hänget

Mina vapendragare har varit mina härliga vänner Frida Fahrman och Niklas Berglind och Frida Zetterström har jag hunnit umgås med en hel del.

Skvallret

”Vart är all internationell press och de stora megabloggarna som brukar vara här? ”

”Varför hade vissa visningar svårt att fylla front row? ”

Största avslöjandet

Att det vi tror att härlig Street Style är egentligen en minutiös planerad business. Självklart gäller det inte alla streetstyle fotografer men många. Det planeras i förväg vilka trender som ska fotas, vilka plagg som ska vara med, när de ska ses för att fotas osv – allt för att i slutändan kunna levereras till tidningar som önskat de olika trenderna ( för sina kunders räkning mm)

Summa summarum: Det kändes som en lite ”mindre” modevecka än det brukar, både vad gäller antal märken som visade och antalet människorna som deltog.  Men med det sagt, var det bra organiserat, kollektionerna var starka och jag tycker att det är viktigt för hela modevärlden att vi genom modeveckorna hjälper till att främja den svenska modeindustrin, både lokalt och globalt.

Jag är glad över att vara en del av det här kreativa världen och få uppleva modesverige på nära håll. Även om det bara är på ett litet hörn 😉

Stort tack till  – Berns, Bukowskis, ASFB, Patriksson Communication, Ibeyo Studio, Hanna Liska PR, Agency V, RMPR, Thomas Hägg PR och Modin Åkerlind för en välgenomförd modevecka!

 

DSC_1879
DSC_1809
DSC_1801
DSC_1780
DSC_1752
DSC_1749
DSC_1723
DSC_1706
DSC_1675

  1. Lisa skriver:

    Det bästa med modeveckan den här gången var att äntligen ha lite kvalitetshäng med dig och Frida. Ingen stress och mycket mat. 🙂 Puss! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..