Fredagsmys med de bästa jag vet

Avslutade jobbveckan med en mysig middag med familjen.

DSC_1447

I fredags dukade jag upp lite fint för familjen (alla utom Amanda var hemma) och vi åt röding med en vinsås (som blev så sinnessjukt god), nypotatis och sparris.

DSC_1461
DSC_1459
DSC_1462

Såsen bestod av charlottenlök, vitlök, smör, 2-3 fiskbuljongtärningar, vittvin, citron, vitpeppar, salt,  creme fraiche och sedan en skvätt sherry.

DSC_1465
DSC_1472

För att inte tala om vinet, helt galet gott. Länge sedan jag drack ett så fantastiskt vitt vin. Mums!

DSC_1474
DSC_1475

Jag älskar att duka med det här porslinet som jag köpt i England i en antikbutik.

DSC_1477
DSC_1478
DSC_1486

Mina älskade pojkar.

 1. Monica skriver:

  Nu måste man få tag i röding ser jättegott ut , såsen ser ut att vara drömskt god! Synd bara att jag får vänta några helger innan jag testar receptet. Vad du är Inspererande gulliga du som delar med dig av allt.
  Var det marmor bord du kollade på förresten?

  1. Monica, TACK! jag brukar ha färsk röding men nu var det fryst vilket funkade fint. Bordet fanns inte i butik men de skulle få in det snart så då kan vi kolla på det. Det var fejk marmor vilket nog passar bra i köket så att det är lättskött. Kram S

 2. Åh, wow! Så gott!!! Är det Johnson Bros china? Jag har exakt samma skål, men annorlunda motiv från min mans mormor från England. xoxo

 3. Så gott det ser ut, måste testas när jag får tag på röding. 🙂 Tack för receptet!

 4. Jag är nyfiken på vart du köpt de snygga matsalsstolarna. Maten såg ljuvlig ut! Ha en fin vecka!

 5. Tusen tack för receptet, detta ska jag kopiera i helgen. Jag brukar samla pluspoäng från min älskade via din blogg. Då gillar han dig starkt. Just nu ligger du illa till. Jag kommer från Raglady i Helsningbprg med Missoni halsduk med matchande väska Tory Busch, om det nu stavas så och svarta Armani gympaskor. Jag har förklarat för honom att ALLA som läser din blogg vill se ut som du. Har likadan fiskservis som du, så jag SKA kopiera det nästa helg. Så 1000 tack

  1. Lundakvinnan, haha, stackars mig att din sambo är arg på mig…haha 😉 Lycka till med fiskrätten.
   Såsen – bryn lök och vitlök i smör. sedan smula över 2 fiskbuljongtärningar. på med vinet låt koka upp en stund, spruta i citron, vitpeppar och lite salt. Häll över cream frachen. rör om. låt koka ihop en stund. smaka av. Lite caynenne peppar i. en skvätt sherry. Koka. smaka av 🙂 kram S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..