Mina svarta favoritväskor

Innan vi börjar, dessa inlägg kommer säkert att väcka en del negativa kommentarer – att det är vräkigt eller liknande att visa sin väskgarderob osv. SÅ ska det självklart inte uppfattas utan jag delar med mig av min samling ( en samling som pågått under många år, väskor som är presenter och väskor som är en bättre investering än aktier) helt enkelt. Ni har sett alla väskorna på mig då jag levererar dagens outfit dagligen och har gjort så i fem år men när man ser de samlade ser det ju nästan lite galet ut. Flera av dem är dessutom köpta på rea, just for your info 🙂

Ok, så jag lovade er att göra olika inlägg som ni verkade gå igång på, det enda dilemmat ÄR att min kamera for i golvet och den ska nu (idag) skickas iväg till Canon i Göteborg för reparation vilket gör att jag är utan kamera i 1-2 veckor. Paniiiik. Vet inte om man kan låna en kamera någonstans?! Vet ni?

Så de här bilderna blev inte alls som jag tänkt mig, dels är kameran sönder och kan inte fokusera eller göra bilderna skarpa plus att det är mörkt ute så inne-bilder blir bara skit. Men hur som helst, jag lovade er att göra ett inlägg om mina favoritväskor men när jag tittade på dem var det så svårt att välja ut bara 5. Jag gillar ALLA mina väskor så därför delar jag upp inlägget till ett par stycken. Mina svarta favoriter (har fler med detta är favoriterna)  sen mina beige/nude därefter mina färgglada älsklingar och om ni och jag orkar så blir det ett med mina favoritclutch och totes.

Högst upp på bilden är min Birkin från Hermès som är 9 år gammal och köpt på NK. Jag använder den här oftare än min beiga men gillar faktiskt den beiga mer. Vet inte varför men den beiga är mina absoluta favorit av alla väskor jag äger. Mer om den i nästa väskinlägg. Jag ser mina väskor (inte alla kanske) som investeringar där andrahandsvärdet faktiskt oftast är (riktigt) bra, i vissa fall bättre än originalpriset jag betalade. Sedan har jag ju två döttrar som kan ärva mina väskor 🙂

Min svarta Chanel har jag fått av min man när jag fyllde 35 år och den älskar jag. Den har 8 år på nacken. Jag gillar den för att det var en present från honom och för att den passar till mycket. Ja till allt. Nästan min enda väska med silver ser jag.

Min vintage Kelly är köpt på Auktionsverket för många år sedan och den känns alltid så elegant på något vis. Likaså, den hade jag tjänat pengar på att sälja. Nu är efterfrågan stor på just Kelly väskor hörde jag, så kanske ska man sälja den. Hmmmm…När jag köpte den var efterfrågan inte så stor så därför fick jag den till ett mycket bra pris. Timingen var perfekt så att säga.

Den svarta lilla Chanel väskan, WOC (wallet on Chain) hade jag suktat efter länge och slog till när vi var i Chamonix för ett par år sedan för att fira mina bloggframgångar på CHIC. Att unna sig är sen gammalt 🙂

Chanel clutchen har jag köpt vintage och den använder jag på tok för sällan inser jag när jag ser den här. Vill ändå inte göra mig av med den.

Bottega Veneta ”the knot” har jag fått av min familj i födelsedagspresent och det är en riktig klassiker. Går aldrig ur tiden.

Hur tänker jag kring väskor? Ja, hur tänker jag egentligen. Många av mina väskor, vilket ni kommer få se är tidlösa och klassiska modeller från respektive märke för att jag tror att de håller i längden. De flesta väskorna är ju därför ganska gamla men känns ändå alltid rätt. Jag använder dem år ut och år in och tycker att om man köper en fin väska att man ska använda den, både till vardags och fest. Inte sitta och samla damm i garderoben utan ut och luftas. Visst dagdrömmer jag om it-väskor från Gucci och annat, men oftast stannar det vid just drömmar. Jag är sugen på tex många väskor från Gucci som är så i ropet nu men varför jag inte slår till är dels för att jag inte sett någon som får mitt hjärta att slå volter och det måste det göra (förutom en), dels för att många har dem så de är ganska vanliga ( precis som mitt Gucci bälte som jag i och för sig älskar) och sedan har Gucci inte lika bra andrahandsvärde som tex Chanel. Visst en Chanel är betydligt dyrare än en Gucci men hur löjligt det än låter så är en Chanel ALLLTID en Chanel.

Självklart finns det massor av fina, tidlösa, vackra, klassiska väskor från kedjorna och ”mellanmärkena” som är lika härliga som de jag visar. Det finns ju en ekonomisk realitet i allt.

KRAM

 1. Thea skriver:

  Nej nej nej, detta är bara girl-power!!

 2. Anna skriver:

  Älskar såna här blogginlägg! Du inspirerar väldigt mycket! Undrar hur du förvarar och tar hand om dina väskor? Smörjer du in dom och med vad isåfall? Har en woc som jag skulle behöva tips på hur man tar hand om.
  Tack för en inspirerande blogg!

 3. Erika skriver:

  Åhhh vad jag längtat efter ett sånt här inlägg, vill se dina skor också 🙂

  Oavsett vad man investerar i aktier, klockor, väskor så har det ju med intresse att göra. Jag älskar tapeter och vissa skulle nog få slag när jag berättar vad min senaste kostade men det struntar jag i för det är min grej.

  Rock on Sus och tack för en superinspirerande blogg

 4. Linda skriver:

  Fantastiskt inlägg Sus! Fler såna och btw varje gång du lägger upp en länk om att rösta på dig så gör jag det =) så om du har en länk i varje inlägg eller ett per dag så har du en röst från mig varje dag =)

  Du är så engagerad i din blogg och uppdaterar oftare än någon annan blogg jag läst. Det ska du ha cred för och grattis till dina 5 år som bloggare. Jag kan nästan minnas när du började på chic och jag började läsa din blogg, hooked från första stund!

  Du ska veta att alla inlägg som är hemma hos, mina favoriter etc. allt som är väldigt personligt är det som jag tycker är allra roligast att läsa (med mycket bilder).

  Ha en superhärlig dag!
  Kram

 5. Laila skriver:

  Så snygga och användbara alla sex. Jag har också flera Gucci drömmar, de har gjort så mycket snyggt de senaste två åren. Men det är för dyra väskor för att man inte ska vara helt säker (som du skriver – hjärtat ska slå volter och man ska helst inte kunna tänka på något annat i flera dagar). Tycker det är kul med kvinnor som unnar sig fina saker (oavsett prisbild), eftersom vi ofta är lite sämre på det. Som vissa skriver – killar unnar sig dyra bilar, specialdäck, musikanläggning, teknik, klockor osv och jag har aldrig hört någon kommentera det negativt?! Så kör på och var stolt över att du lyckats få ihop en samling fina saker:-) Ser fram emot nästa inlägg och fina berättelser. Kram Laila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..