Bildbonanza från altanen

Så mina kära vänner, i helgen har jag och barnen ägnat oss att få till altanen lite grann.

Vi hade surfat runt en hel del och letat efter snygga och prisvärda möbler då vi inte vill lägga ut en förmögenhet på just utemöbler. Vi hittade detta settet som både jag och Johan gillade och sa att vi skulle suga på det en stund. Dagen efter får jag ett sms av Frida som skickar en bild på just detta möblemanget och skriver: Hade inte detta passat hos er?! Jag svarar: HUR sjukt?! Det är precis det vi vill ha. Ser det bra ut IRL? Frida svarar: JA! 

Saken var biff, så jag går in och beställer det på nätet och ser då att de har de sänkt priset med ca 2500 kr. Ännu bättre. I fredags kom de och levererades till grinden och sedan fick jag bära upp allt (det är en bit…) och sätta allt på plats. Jag hade ju glömt att mäta bredden på altanen men det klarade sig på millimetern, hade ca 1 mm tillgodo…

Jag och Mathilda åkte till Blomsterlandet på Lidingö i lördags och höll på att få en chock, låt säga att vi inte var de enda där…Kaos. Kö långt ut på gatan. Vi köpte tre krukor, 3 buxbom, 2 olivträd, blomjord och några blommor som ni ser på bilden.
Jag har inga gröna fingrar så allt måste vara så lättskött som det bara går. De  gråa kuddarna kom med i paketet men de tänker jag byta ut, hann bara inte i helgen. Men de är faktiskt helt ok.
Urnorna är gamla och har stått nedanför altanen med döda olivträd i sig i flera år, de fick äntligen komma upp och fick nya olivträd i sig och så la vi i vita stenar som dekoration. Fint.
Vid matbordet står en skål med filtar från IKEA för svala sommarnätter. Köpte också ett överdrag till möblerna vilket är kanon tycker jag. Väntas bli regn och 13 grader redan imorgon….Också det prissänkt.
Möbelsettet är köpt på Bauhaus (inget sponsrat inlägg eller ett samarbete. Tyvärr :)) Överdraget är också från Bauhaus. Filtarna är IKEA, cementbordet är ILVA (köpt förra året eller året innan), gråa krukorna  är nya och från Blomsterlandet, Urnorna är gamla tyvärr.

Det fina är att altanen har liten av en industriell känsla och huset är sekelskifte (1907) och det blir fina kontraster som faktiskt gifter sig med varandra.

SÅ vad tycker ni? Borde haft en före/efter bild men glömde bort det i all iver.

KRAM

 1. Frida skriver:

  Jag undrar vart de två stolarna med det runda bordet kommer ifrån? Jättefint

 2. Så fint det blev Sus! Snyggt jobbat hihi. Ser fram emot första glaset där!
  wiooo!!!

  1. Hehe, tack Frida! Min altan, din altan – alltid välkommen över på ett glas. Eller tvp.

 3. Jättesnyggt ju! Smak – och stilsäkert! Hoppas ni kan hänga där mkt nu i vår och sommar

 4. Stort tack för tipset! Jag och min man klickade precis hem samma set men i vitt, jag litar på din goda smak eftersom jag inte sett det IRL. På Jotex finns prisvärda fina utemattor att skapa miljö med;).

 5. Snyggt !!! Blål/ lila till det grå är fint ! Olivträd och lavendel är två favoriter hos mig . Kul att se vilka kuddar du väljer

  1. CAroline, älskar lila och grått – SÅ fint ihop! Ja ska spana runt lite på Zara Home och H&M home i veckan. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..