Tre är en trend

Alltså sån vanemänniska man är…hihi! Vi åt lunch varje dag på Lydmar under modeveckan och jag beställde in samma rätt alla gångerna. Tre luncher och tre tonfisktartarer senare. Kan inte vara så svårt att slänga ihop själv eller?!

En annan fråga, maken fyller år och vi ska ha middag för 16 personer och jag är bortrest tills dagen innan festen. VAD ska man bjuda på? Det ska vara enkelt, gott och smidigt att servera för så många och kan inte krävas flera dagar av förberedelser då jag är i Skottland. Hrrmmm. Skulle uppskatta alla era förslag för just nu står det still.

 

 1. Alltså spinache con pollo, älskas av alla !
  Utmärkt att förbereda o frysa in

  För 20 pers :

  20 kycklingfiléer ( skär i 2 cm bitar)
  5 burkar soltorkade tomater ( skär i mindre bitar)
  500 g färsk spenat
  1 l grädde
  2 dl grädde ( används när rätten ska värmas i ugn)
  5 msk pressad citron
  Salt o svartpeppar
  5 små påsar pinjenötter ( torrostas i stekpanna)
  2 pkt á 500 g skruvpasta

  Stek kycklingbitarna och häll dem sedan i en STOR kastrull
  Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter
  Blanda i spenaten och grädden o citronsaften krydda med salt o svartpeppar
  Puttra 5 minuter
  Frys in
  Koka 2 pkt ( a 500 g Skruvpasta) och frys in ( enkelt att frysa in i plastpåsar)
  Rosta pinjenötterna och lägg i skål

  Dagen D
  Blanda pastan o kycklingen o häll allt i två långpannor . Häll på ytterligare en skvätt
  grädde Varmkuftsugn ngr minuter . Strössla sen på rikligt med de rostade pinjenötterna
  Servera med en enkel grönsallad

 2. SKALDJUR!!! Kan inte bli enklare. Fiskskaldjur.se på Kungsholmen, fixar fantastiska platåer.

 3. Camila skriver:

  Jag skulle kora pa med en spagetti bolognese, cesar salad, garlic brad och lite smaplock like prosciutto, burrato, oliver och andra goda italian coldcuts. Vad som ocksa ar gott ar ju mozzarella caprese! Om familjen handlar allt innan sa borja laga pa morronkvisten. Min bolognese tar tre timmar, sa vart det. Allt kan ju forberedas innan partyt..dontnforget tiramisu om du kormpammed italian feast.
  Tack for en fin blogg

 4. Mari skriver:

  Om du vill variera Boeuf bourgognen så kan jag rekommendera denna supergoda Texas Chili. Älskas av både barn och vuxna och går lika bra att förbereda dagen före som precis före servering (jag brukar dock låta den puttra lite längre än angivet för att köttet ska dela sig).

  https://catarinakonig.ellematovin.se/texas-chili-recept-pa-basta-chilin/

  Lycka till!

 5. Anna skriver:

  Min standard när många är stående/gående förrätt massa röror, oliver, nötter, salami sedan ”surf and turf” grillad köttbit i tunna skivor, något skaldjur -typ crablegs, räkor, hummer- till det tryffelmajonäs och en gigantisk grönsallad -gärna med blåbär/björnbär/frön o nötter- och sedan fram med ett stort ostfat samtidigt o bröd förstås, så man kan sitta länge och plocka brukar sen som dessert/till kaffe förbereda tårtfat med bär/choklad/maränger och kanske makarons och något godis. Enkelt , minimalt med input och så tycker jag personligen att det är väldigt mysigt att sitta och plocka, prata och dricka vin länge Önskar Dig en fin helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..