Middagstips: Egenkomponerad kyckling/curry

IMG_5109
Ok, så vi fortsätter beta av listan med lite nya maträtter då barnen tyckte att vi åt samma rätter om och om igen. De hade rätt. Nytt på matlistan var kyckling curry. Så sjukt men det hade jag faktiskt inte lagat tidigare men gjorde det igår. Tom gav rätten tre tummar upp av två möjliga så det ser jag som ett väldigt gott betyg….haha!

Jag hittade på ett recept som verkade funka för alla. Stekte kyckling i smör och lite olja (vitpeppar & salt på kycklingen). Sedan i med finhackad lök och gul paprika. På med en skvätt vitt vin och i med en hönsbuljongtärning. Lät det bubbla ihop. På med citronsaft (köper citron på burk), lite cayennepeppar, rikligt med curry och någon dl matlagningsgrädde. Lät det bubbla ihop. Smaka av. Mer curry och mer vitpeppar. Lät den puttra ett tag på lågvärme. Serverades med ris, broccoli och sallad.

IMG_5111

Blev rester över som jag nu värmt framför datorn! SÅ gott!

 

 1. Du har ett härligt språk i dina recept:
  ”på med”, ”en skvätt”, ” i med” Enkelt o chosefritt o inga exakta hekton o decilitrar och vi som lagar mat vet ju vad ” en skvätt” är. Inspirerande, enkelt o kul att laga efter dina recept ! TACK !!!

  1. Caroline, haha, ja jag är ju ingen kock så jag går mest på känsla 🙂 därför är det svårt att säga exakta mått…Man får smaka sig fram! Kram Sus

 2. Annika skriver:

  Låter mums!!! Som liten var jag extremt kräsen men just kyckling i currysås tyckte jag mycket om. Gör än idag så det här lär jag prova att laga själv.

 3. Josse skriver:

  Vad heter du på instagram? Hade varit kul att även följa dig där

  1. Hej Josse, jag heter @susannehistrup på Instagram. Välkommen att följa!

 4. Josse skriver:

  Vad heter du på instagram? Hade varit kul att även följa dig där.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..