Middagstips: Kalv med salviasås

IMG_1648
IMG_1654

I fredags lagade vi kalv med salviasås  och toppade rätten med prosciutto och färsk salvia. Johan lagade risotto då han längtat efter det och barnen ville ha pasta, så så fick det bli. Det blev verkligen förbaskat gott.

Banka ut kalven, doppa den i mjöl. Stek köttet i smör, salta och peppra samt ha citron över. När de är klara, lägg åt sidan och i pannan häll i vatten, citron, färsk salvia, kalvfond, en klick smör, vitt vin och så tog jag även i Madeira. Lite socker. Låt koka i hop och rör under tiden. Smaka av. Mer vin, mer kalvfond. osv. När den smakar som ni önskar lägg i köttet, lägg på prosciutto och salvia samt dra med svartpeppar kvarnen över. Servera med risotto eller (och ) pasta samt en sallad. Mycket smarrigt vill jag lova.

KRAM på er!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..