Asiatisk biffsallad

IMG_1682
IMG_1688
IMG_1684

Hej på er och sköna söndag! Herregud vad snön har vräkt ner i natt, nästan helt insnöade, haha. Fick be Max och Mathilda att gå ut och skotta vilket de nu gjort som galningar, tackar för det.

Förra helgen hade vi ju en lugn helg med barnen med mycket matlagning, skridskor och allmänt fix. Jag lagade ju kalv i salviasås, risottobollar och asiatisk biffsallad. Den sistnämnda är den ni ser på bilden och jag hittade bara på ett recept som faktiskt blev riktigt gott.

Gjorde en dressing/marinad av sesamolja, oystersås, fisksås, vitlök, sweetchili, färsk ingefära, honung, färsk chili, citronsaft, soya, vitpeppar. Rörde ihop och smakade av. Tog bort hälften som jag marinerade köttet i, i kylen en stund innan tillagning. Stekte broccoli, lök och skivade morrötter (tog det jag hade i kylen). Sedan stekte jag ryggbiff och lät den vila en stund och kokade nudlarna under tiden.  När allt var klart blandade jag nudlarna med grönsakerna och hällde över dressingen. Blandade ihop. La sedan allt en djup skål (ett fat funkar också)och  på med köttet som jag skivat, riven gurka, koriander och toppade med krossade cashewnötter.

Servera direkt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..