Den sköter sig själv

Igår lagade vi kyckling i ugn med rotfrukter (till mig), skivad potatis i ugn (till resten) och sallad. Jag proppar den med citron, kapris, lök, äpplen och morötter samt gjorde ett örtsmör med smör, salt, vitpeppar, vitlök, timjan och salvia. Lägger smöret under skinnet (vid bröstet) och sedan brer jag på det över hela kycklingen. Citronsaft på och in i ugnen. Det fina är att den sköter sig själv så jag gick en power walk på löpbandet medans maten tillagades av sig själv. Win-win. Ca 200 grader och ca 1 – 1 timme och 15 minuter, beroende på hur stora de är. Ös gärna av spadet.

Idag blir det därför rester till lunch med kyckling och rotfrukter och så kommer jag lägga på chevre på rotfrukterna och in i ugnen en stund. Mums.

 

  1. Oh det här blir jag sugen på att prova. Älskar mat som ”sköter sig självt”, och som inte kräver att man står och tittar på den. Är inte utrustad med så mycket tålamod tyvärr…

    Önskar dig en fin dag!
    Kram
    Karin

  2. Låter gott och perfekt med mat som sköter sig själv Jag gör nåt liknande i en lergryta som jag fått ärva
    Rostar ofta rotfrukter,grönsaker,potatis i långpanna i ugn ,på slutet slänger jag på korv/ kotletter/ fisk. Serverar med en kall sås créme fraiche smaksatt med mosad fetaost kryddgrönt o honung / dill o majo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..