ANNONS

Den sköter sig själv

/

Igår lagade vi kyckling i ugn med rotfrukter (till mig), skivad potatis i ugn (till resten) och sallad. Jag proppar den med citron, kapris, lök, äpplen och morötter samt gjorde ett örtsmör med smör, salt, vitpeppar, vitlök, timjan och salvia. Lägger smöret under skinnet (vid bröstet) och sedan brer jag på det över hela kycklingen. Citronsaft på och in i ugnen. Det fina är att den sköter sig själv så jag gick en power walk på löpbandet medans maten tillagades av sig själv. Win-win. Ca 200 grader och ca 1 – 1 timme och 15 minuter, beroende på hur stora de är. Ös gärna av spadet.

Idag blir det därför rester till lunch med kyckling och rotfrukter och så kommer jag lägga på chevre på rotfrukterna och in i ugnen en stund. Mums.

2
41

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00