Påskdukning & vad som serverades

IMG_0620

I år blev dukningen, less is more. Sobert och avskalat. Min mammas linneduk och servetter, sedan tog jag porslinsäggen från Lyngby (jag har lila, gula och vita) som egentligen ska hänga i påskriset och knöt servetterna runt som kaninöron. Små vaser från Lagerhaus med ranunkel i. Lila, vita och ljusrosa.

IMG_0634
IMG_0638
IMG_0656

Lax, olika sillar, mycket löjrom, flatrökt ål, skagenröra, köttbullar, prinskorvar, ägg, västerbotten paj och potatis. Vad har ni på ert påskbord? Ikväll blir det lamm med smarriga tillbehör.

IMG_0631
IMG_0655
IMG_0627
IMG_0626
IMG_0653
IMG_0622

Efter lunchen hade vi femkamp, tjejer mot killar. Vi vann med 3-2. Kul att göra olika lekar tillsammans, de äldre barnen var lite tveksamma först men när man väl springer med en sked i munnen balanserande ett rått ägg tyckte de att det var skoj. Idag var vi i kyrkan på påskgudstjänst och sedan åt vi varmrökt lax med hemmagjord örtsås, sallad, sparris och potatis.

Kram på er!

  1. maria skriver:

    Åååh så vackert dukat, ser oxå väldigt aptitligt ut. Jävligt gott som jag brukar säga!
    God fortsättning! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..