Vongole!

Fick lite feeling i mataffären i fredags och köpte med mig hjärtmusslor hem. Lagade en maffig vongole som både är god, vacker och oerhört lättlagad. Glömde tomaterna men men….

Lägg musslorna i kallt vatten med mycket salt i i minst 1 timme, häll av vattnet och gör om proceduren fast inte lika länge. Skölj sedan dem och plocka bort alla öppna eller söndriga musslor.

I en panna (som den på bilden) stek charlottenlök i olja och smör och lite lite socker,  pressa i två vitlökar, citronsaft – så att löken blir mjuk. Hacka i chili, halvera körsbärstomater, persilja,(men spara lite för att toppa rätten),salt, vitpeppar, häll på vittvin (nästan en halv flaska), i med 1-2 fiskbuljongtärningar. Låt det bubbla upp ett litet tag sedan i med musslorna, och rör om försiktigt. På med ett lock och låt det småkoka (inte stormkoka), rör om. Undertiden kokas pastan. När alla musslorna är öppna är det klart. Smaka såsen och se om du behöver addera något. Blanda ihop med pastan, toppa med persilja och svartpeppar – servera direkt!

Kanske något att servera i helgen?!

  1. Anette skriver:

    JA JA JA!!!! Ser så himla gott ut!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..