ANNONS

Fiskgryta eller soppa!

/

Förra söndagen lagade jag en fiskrätt som är en blandning mellan fiskgryta/fiskrätt/fisksoppa….:)

Först smörsteker jag lök och vitlök, samt smular över 2 fiskbuljontärningar sedan på med vitt vin och låter det koka upp. I med blåmusslorna (som är tvättade och sköljda) och på med ett lock. Låter det koka tills musslorna öppnat upp sig, då tar jag en hålslev och plockar upp dem. I såsen kör jag lite mer vin, sherry, citronsaft, vitpeppar, salt, cayennepeppar, crème fraiche, en skvätt grädde och låter det koka ihop. Smaka av. I ugnen hade jag laxbitar och på spisen skivad fänkål i en panna.

Serverar rätten med nypotatis, stekt fänkål, persilja och jag brukar toppa rätten med räkor men det hade jag tyvärr inte hemma.

Extra blåmusslor vid sidan 🙂

Sista dagen på lovet så idag ska vi röja det sista på mitt kontor, Toms rum och i Johans garderober. Ikväll avslutar vi med en boeuf bourguignon som jag påbörjade igår och det verkar som att den här gången blev den bättre  än  någonsin. Så lustigt det där, att trots att jag har samma ingredienser i så kan smaken skilja sig åt då jag doserar lite efter känsla….haha!

KRAM

2
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00