Italienska köttbullar

italienska_kottbullar_susanne-histrup

Ibland får man till det. Perfekt smak och konsistens. Vet inte hur många kalvköttbullar jag eller Johan trillat i våra dagar men just i fredags stod alla stjärnor rätt….haha!

Började med panko i en skål och sedan på med grädde, någon dl. Lät det svälla ihop. I med köttfärs (hittade ingen kalv så det blev högrev, kanske var det därför de blev SÅ goda?). Sedan vitpeppar, salt och kalvfond. Blanda ihop.

Tomatsåsen: två burkar fin krossade tomater, en burk arrabiata och en burk tomat och basilikasås. Blanda. En nypa socker, 1 vitlök, ca 2 dl vin (tog rose för att det var öppet), lite worcestershiresås, lite tabasco, lite kalvfond, och lite tomatpure. Koka ihop.

Sedan när köttbullarna är rullade, ploppa i dem i tomatsåsen. Försiktigt. De ska liksom tillagas i såsen och inte stekas och få stekyta. Utan mer som frikadeller. Rör sakta om så att alla köttbullarna täcks av såsen. Sänk värmen och ha härligheten på en stund.

Koka pasta under tiden (vi tog Buccatini), gör en smarrig grönsallad och sedan när allt är klart blanda pasta med köttbullarna och sås. Toppa med parmesan, basilika och dra ett varv med svartpepparkvarnen.

Smaklig spis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..