Prepp!

Hur känner ni inför coronaviruset som härjar? Tar ni det chill eller är ni preppers?

Vi har ju varit bortresta över sportlovet, inte i ett område med hög smittorisk men ändå befunnit oss i alperna. Men det som är läskigt var att när vi flög hem via Genève vet man ju inte vart resten av resenärerna varit och låt mig säga att det hostades och snörvlades som aldrig förr. Usch!

Vi tar det säkra före det osäkra och bunkrar upp (kommer ändå gå åt) och jag kommer undvika att gå på stora events och happenings den här veckan. Tackar nu nej till det mesta då dels vet jag inte om någon man möter varit i norra Italien och dels kan man ju ännu inte veta om man själv bär på det….

Safety first!

 1. Oroar mig inte så mycket för att jag eller mina kära ska bli sjuka, men jag tänker att oron för en influensa epidemi (i allmänhet) är befogad för den som lider av nedsatt hälsa. Själv är jag mest orolig för den hysteri som skapas av media, likt svininfluensan för några år sedan.

  Jag läser informationen från Folkhälsomyndigheten och tänker att sunt förnuft räcker långt. Stanna hemma om man är sjuk eller tror att man utsatts för smitta, handhygien, undvika folksamlingar etc.

  I min lilla stad syns inte några tecken på hamstrande heller, så jag tar den delen med ro än så länge och hoppas att det ska lugna ner sig likt ”vanlig”, årlig influensa.

  Kram
  Karin

 2. Annika skriver:

  Alpes de Provence för vår del men det är inte så långt i från Italienska gränsen och många har säkert passerat Nice flygplats nu.

  Jag är inte speciellt oroad för egen del utan vilar lugn över mitt immunförsvar men man behöver inte ta onödiga risker såklart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..