ANNONS

Koka (fisk)soppa på en spik!

/

Igår önskade Mathilda fisksoppa med önskemålen: att den inte ska vara röd (dvs tomatbaserad), inte ha med saffran och  helst inte smaka som ”bara vitvinsås”….OKEJ, Thanks Mathilda….haha 🙂

Höftade ihop en soppa som blev riktigt god faktiskt. Ännu godare idag på  lunchen.

Finhackade morot, vitlök och lök och stekte i smör och olivolja. När de var mjuka smulade jag 1-1 1/2 fiskbuljongtärning över och nån dl vittvin. Bubbla ihop. Nån dl vatten, citronsaft, vitpeppar, salt, cayennepeppar.  Hade både färsk timjan och dill ståendes vid spisen så klippte i lite av båda. En smak sak såklart. Tog en skvätt cognac. Lät allt puttra  ihop. Vart aningens sur, så lite socker i. Koka. Smaka. I med matlagningsgrädde och  det som var kvar ur en burk crème fraîche. I med fisk, tog lax och torsk. Hade delat dem i lagom stora bitar. Under tiden mixade jag majo, vitlök, några droppar worcestershire sauce, salt och vitpeppar till en slags aioli.

När allt var klart toppade vi soppan med räkor, aioli och dill och nybakat bröd.

Smaklig spis!

0
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00