ANNONS

Recept: Oxfilépasta

/

Bilden ger inte rättvisa för HUR god rätten var….haha!

Efter att vi åt oxfilé och lamm i fredags hade jag sparat en del av oxfilén och fryst in. Den biten tog jag nu ut. Delade i mumsbitar. Stek på i smör och lite olja, vitpeppar och salt. I en annan panna stekte jag lök och champinjoner. Blanda sedan ihop dem med köttet. I med kalvfond, lite worcestershiresås, pressa i 2 vitlökar, timjan, hade även salvia som jag tog i. I med grädde, fransk senap, lite crème fraiche , rör om. Jag tog i Sherry och Marsala (har alltid Sherry, Madeira, Marsala och portvin vid spisen för matlagningensskull). Låter det koka ihop. Smala av. Mer kalvfond. Salt, timjan. Mer Marsala. Under tiden koka pasta.

När smakerna sitter, blanda ihop grytan med pastan, på med parmesan, färska kryddor och svartpeppar!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@susannehistrup
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00