ANNONS

Lax med hollandaisesås potatis – succe!

/

Kära vänner, här kommer ett recept som är dels påhittat av mig och

dels inspirerad av en story hos Bisse på Instagram.

Here we go: koka potatis så att den är nästan klar, lägg på en plåt.

Sedan ta valfria grönsaker som ni gillar, på med olja och goa kryddor.

Lägg på plåten.

Laxen: salt, citron och vitpeppar. Börja steka på skinnsidan i smör. Sedan i en annan kastrull tog jag en rejäl klick smör, 2-3 dl vatten, 1-2 fiskbuljongtärningar, citron, riv ner citronskal, salt, vitpeppar, cayennepeppar, pressa ner en vitlök och klipp i dill. Låt sjuda ihop. Smaka av.

När laxen är nästan klar, vänd på den och häll på ”såsen” och låt sjuda klart.

När potatisen och grönsakerna är klara, ta ut och låt svalna lite.

Klicka på hollandaisesås och strö över dill på potatisen. Servera direkt.

Smaklig spis!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@susannehistrup
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00