ANNONS
Integritet på Tailsweep

Middagstips: kalvköttbullar i tomatsås

/

Igår lagade jag kalvköttbullar (man kan ta annan färs också) i tomatsås med pasta. Ta matlagningsgrädde i en buken och ströbröd, salt, vitpeppar och lite fransk senap. När det svällt lite lägger jag i färsen och rör om. Kanske mer kryddor. Rullar köttbullar.

Igår gjorde jag tomatsåsen av två burkar färdig sås, en från Barilla med basilikasmak och en annan arrabbiata. I med det, lite vitt vin, färska kryddor, tomatpurè, salt, lite socker, vitpeppar, worcestershire sås – koka ihop. Ett lagerblad. I med köttbullarna och låt dem liksom kokas i tomatsåsen tills de är färdiga. Koka pasta vid sidan och när den är klar, häll av vattnet och ner med pastan i tomatsåsen – vänd runt. Servera med parmesan och färsk basilika på.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00